Uw dossier inzien / Online regelen

Beste patiënt,

U kunt 24 uur per dag snel, veilig en online contact met uw huisarts hebben. Dit is een wettelijke verplichting per 1 januari 2021. Hierin vindt u bijvoorbeeld het advies van de huisarts, een lijst met medicijnen of uitslagen van bloedonderzoek. Door inzicht te hebben in uw medische gegevens wordt het makkelijker om samen met de huisarts te praten over uw eigen gezondheid en om een keuze te maken over bijvoorbeeld een behandeling. Ook kunt u zich beter op een consult voorbereiden en na afloop thuis alles nog eens rustig nalezen.

Met uw eigen account logt u veilig in op de patiënten omgeving en hoeft u niet steeds opnieuw uw gegevens in te voeren. Naast het portaal zijn ook andere vormen van zorg op afstand mogelijk. Zie hiervoor de verschillende tabbladen onder het pijltje naast uw dossier inzien/online regelen.

Hoe kan ik mijn gegevens inzien?

U kunt op twee manieren gegevens over uw gezondheid bekijken:

  1. U logt in via de eigen telefoon in een beveiligde app (MedGemak)
  2. U logt in via de computer en gaat hiervoor naar het beveiligde patiëntenportaal (MijnGezondheid.net) via onze website

Via de button ‘mijn dossier’ ziet u uw medische gegevens zoals bij ons bekend sinds 1 juli 2020, de datum waarop uw dossier online beschikbaar is. U kunt inloggen met uw DigiD. Lukt het niet om in te loggen? neem dan contact op met de praktijk.

Informatie portaal: http://www.mijngezondheid.net of ga naar de appstore op uw telefoon en zoek naar MedGemak

Gebruikershandleiding hoe moet ik mij aanmelden: https://home.mijngezondheid.net/aanmelden/

Zijn mijn gegevens veilig?

Alleen de huisarts, medewerkers van de huisartsenpraktijk en uzelf kunnen uw gegevens inzien. Uw gegevens zijn veilig en andere mensen kunnen ze niet zien. U ziet uw medische gegevens nadat u veilig inlogt.

Pas op met het geven van uw gegevens aan anderen!

U kunt uw medische dossier aan anderen laten zien. Bijvoorbeeld aan een familielid of aan een goede vriend die u helpt met de zorg voor uw gezondheid. Bedenk eerst of u het goed vind dat iemand anders uw gegevens ziet. Geef nooit zomaar uw gegevens of inlogcodes.

Soms vragen verzekeraars, gemeenten of een ander bedrijf om informatie over uw gezondheid. Vaak bent u niet verplicht om die gegevens te geven. In sommige gevallen kan het zijn dat u de gegevens wel wilt geven.  Geeft dan nooit uw hele medische dossier en geef alleen de gegevens die nodig zijn. Uw gegevens zijn persoonlijk.

Meer informatie

Voor informatie over online inzage kunt u terecht op de website van Huisartsenorganisatie Kop van Noord-Holland.

www.hknhuisartsen.nl/online-inzage

U kunt in de app of in het patiëntenportaal ook zien van welke andere diensten u gebruik kunt maken, zoals online afspraken maken, herhaalmedicatie bestellen of een e-consult aanvragen.

Met vriendelijke groet,

 

Huisartsenpraktijk Kaaphoofd