Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak kunt u ’s morgens bellen tussen 8.00-10.00 uur, telefoon (0223)-681 366.

Of tussen 10.30 en 11.00 uur, niet voor dezelfde dag, tenzij dringend of spoed.

Bij het maken van een afspraak wordt 10 minuten voor u gereserveerd.

Dit is voor één vraag of klacht. Als u meerdere vragen heeft of een gesprek wilt waarvoor 10 minuten niet genoeg zijn, overleg dan met de assistente.

Bij het maken van een afspraak vragen wij u de reden van het consult op te geven.

Onze assistente kan dan voldoende tijd voor u reserveren en een afspraak maken bij de juiste medewerker.

Wegblijftarief

Kunt u niet komen, zeg uw afspraak alstublieft op tijd af. Vanaf heden hanteren wij een wegblijftarief. Het gebeurt dat patiënten zonder bericht weg blijven van hun afspraak in onze praktijk. Medepatiënten moeten hierdoor onnodig lang wachten of kunnen geen afspraak krijgen. Om daar wat aan te doen, hanteren wij naar landelijke richtlijnen het zogeheten wegblijftarief.

Waarom een wegblijftarief?
Het wegblijftarief is bedoeld om wegblijven tegen te gaan. In de tijd die voor u gereserveer was, had iemand anders geholpen kunnen worden. Dit tarief wordt in rekening gebracht bij patiënten die niet op hun afspraak met een arts of andere medewerker in de huisartsenpraktijk verschijnen. Dit bedrag wordt niet vergoed door zorgverzekeraars. U krijgt een nota van de huisarts thuisgestuurd die u binnen 30 dagen dient te betalen.
Voor een consult bedraagt het tarief €10,-.

Wat kan ik doen als ik verhinderd ben voor mijn afspraak?
Als u verhinderd bent, verzoeken wij u om uiterlijk 24 uur vóór de afspraak contact op te nemen met de asistente. Vaak kan dan meteen een nieuwe afspraak worden gemaakt. Het kan natuurlijk zijn dat er een bijzondere reden was waarom u verhinderd was. In dat geval vragen wij u, dezelfde dag, deze reden aan de assistente te laten weten. Mogelijk zullen, in geval van overmacht, de kosten dan niet op u verhaald worden. Indien u echter bij herhaling dergelijke redenen opgeeft behouden wij ons het recht voor om u het wegblijftarief voor alle gemiste afspraken in rekening te brengen.

Hoe voorkom ik dat ik mijn afspraak vergeet?
Noteer uw afspraak met ons direct na het maken van de afspraak, op een plek waardoor u er tijdig aan herinnerd wordt of vraag iemand in uw omgeving om u tijdig aan uw afspraak te helpen herinneren. Ook kunt u een alarm zetten in uw mobiele telefoon. U kunt ook altijd een afsprakenbriefje vragen van degene die u de afspraak geeft.

Voorkom een rekening: bel af als u onverhoopt niet kunt komen.

Bedankt namens het team van huisartsenpraktijk Kaaphoofd